Buiten schrijnwerk

Poorten

Een houten poort is niet alleen een eyecatcher voor uw woning, maar zorgt ook voor het waarborgen uw privacy en veiligheid! Bij Messelier kan u terecht voor het vervaardigen van een nieuwe poort of de opfrissing van uw bestaande poort.

Messelier heeft reeds jarenlang ervaring in het vervaardigen en plaatsen van poorten op maat, waardoor wij steeds uw wensen en noden kunnen omvormen in een geschikt houtproject.

Onze grootste troef is dat de projecten steeds op uw maat worden gemaakt, zodanig dat uw project ook een uniek project is.

Onze poorten worden steeds met duurzame hardhoutsoorten vervaardigd zoals Afromosia, Afzelia, Padouk, Iroko en Ceder. Daarnaast kan Messelier ook een afsluiting in dezelfde houtsoort als uw poort voorzien, om een volledig geheel te vormen.

In het productieproces is het ook mogelijk om videoparlofonie, verlichting of een brievenbus te integreren. Graag bespreken wij deze mogelijkheden bij de opmaak van uw 3D-tekening.

Messelier kan ook instaan voor de automatisatie van uw poort voor extra comfort. Wij verzorgen zowel bovengrondse- als ondergrondse automatisatie.

Heeft uw poort na jaren in de buitenomgeving nood aan een opfrisbeurt? Een houten poort staat garant voor jarenlang gebruik, maar uiteraard is het onderhoud van groot belang om jarenlang te kunnen genieten van uw poort.

Messelier zorgt ervoor dat uw poort opnieuw een frisse look krijgt en voert de nodige herstellingswerken uit (vervangen van gebroken of beschadigde onderdelen,…). Indien u op uw bestaande poort graag automatisatie had geïnstalleerd, bekijken wij ook graag samen met u deze mogelijkheden.

Tuinhuizen

Een tuinhuis wordt steeds gebruikt als handige bergplaats voor tuin- en overig materiaal, maar kan door de keuze van de houtstructuur en ontwerp tegelijk ook een echte blikvanger zijn in uw tuin. Tuinhuizen kunnen gemaakt worden in alle afmetingen en stijlen, van landelijk tot modern.

Alle tuinhuizen die worden vervaardigd door Messelier zijn steeds volledig in samenspraak en op maat van de klant gemaakt.

Messelier heeft reeds jarenlang ervaring in het vervaardingen en plaatsen van tuinhuizen op maat, waardoor wij steeds uw wensen en noden kunnen omvormen in een geschikt houtproject. Onze grootste troef is dat de projecten steeds op maat worden gemaakt, zodanig dat uw project ook een uniek project is.

De tuinhuizen worden vervaardigd op basis van een paneelbouw. Deze panelen bestaan uit een kader gemaakt met CLS-balken waarbij ieder kader wordt voorzien van een dampscherm en wordt uitbekleed met planchetten van de gekozen houtsoort.

Onze tuinhuizen kunnen vervaardigd worden met grenenhout of in duurzame hardhoutsoorten zoals Afzelia, Afromosia en Padouk.

Uw tuinhuis afwerken met een leuke zitplaats of een glazen schuifwand zodanig dat u ook in de winter heerlijk kan genieten? Of graag uw tuinhuis een landelijke uitstraling geven door het dak af te werken met cedersingels?

Wij bespreken deze mogelijkheden graag bij de opmaak van uw 3D-tekening!

Carports

Een carport heeft als voornaamste functie om uw voertuig onder een afdak te plaatsen, maar kan door de keuze van de houtsoort en het ontwerp tegelijk ook een mooi geheel vormen met uw huis. Carports kunnen vervaardigd worden in alle afmetingen en uitstralingen en dit zowel losstaand als aanbouw aan de woning.

Alle carports die worden vervaardigd door Messelier zijn steeds volledig in samenspraak en op maat van de klant gemaakt.

Onze carports kunnen vervaardigd worden met grenenhout of in duurzame hardhoutsoorten zoals Afzelia, Afromosia en Padouk.

Uw carport afwerken met een geïntegreerde berging zodanig dat u beschikt over meer bergplaats? Of graag uw carports afwerken met een toegangspoort naar de tuin?

Wij bespreken deze mogelijkheden graag bij de opmaak van uw persoonlijke schets.

Poolhouses

Een poolhouse als blikvanger om samen met buren of vrienden na te genieten op een zomeravond? Poolhouses kunnen gemaakt worden in alle afmetingen en stijlen, van landelijk tot modern.

Tuinberging met luifel Ceder

Onze poolhouses kunnen vervaardigd worden in duurzame hardhoutsoorten zoals Afzelia, Afromosia, Padouk of Eik.

Uw poolhouse afwerken met glazen schuifwand zodanig dat u ook in de winter heerlijk kan genieten? Of graag uw poolhouse voorzien van maatkasten, een bijkeuken of totaalinrichting?

Wij bespreken deze mogelijkheden graag bij de opmaak van uw 3D-tekening.

Ceder tuinwand

Afsluitingen

Een afsluiting of tuinwand zorgt voor het waarborgen van uw privacy en veiligheid! Bij Messelier kan u terecht voor het plaatsen en vervaardigen van een afsluiting of tuinwand.

Messelier biedt een compleet gamma aan afsluitingen op standaardmaten aan, maar ook een tuinwand naar wens en op maat in hardhout (afzelia, afromosia en padouk) is mogelijk! Afsluitingen zijn beschikbaar in verschillende stijlen, van klassiek tot modern.

Verder heeft u de keuze uit verschillende plaatsingsmethodes voor uw afsluiting zoals houten palen, betonpalen of aluminium palen. Graag bekijken wij samen met u hierbij de meest geschikte bevestiging voor uw project.

Naast uw afsluiting kunnen wij ook een toegangspoort voorzien die samen met uw afsluiting één geheel vormt.

Graag bekijken wij deze mogelijkheden bij de opmaak van uw schets.

Gevelbekleding

Een gevelbekleding in hout is een duurzaam en warm alternatief voor de traditionele fascadestenen.

Gevelbekleding Padouk

Voor projecten van gevelbekleding werken wij steeds op maat en werken wij met de houtsoort naar wens met de keuze uit cederhout, Eik, thermowood, Afzelia, Afromosia en Padouk!

Voor de uitwerking is er een ruime keuze aan stijlen zoals planchetten, open gevelbekledingen, rabat, …

Messelier buitenschrijnwerk - terras

Terrassen

Een houten terras is een warm en elegant alternatief voor de traditionele tegel- of betonvloer.

Een terras kan worden gemaakt uit enkele verschillende duurzame houtsoorten zoals Padouk en Ipé. Er is steeds de mogelijkheid om het terras te plaatsen op een bestaand betonplateau met hardhout onderliggers of op pods.

Als afwerking kiezen wij er steeds voor om deze verdoken te bevestigen, zodanig dat uw terras één geheel vormt.

Uw vijver of zwembad uitbekleden in dezelfde houtsoort als uw terras zodanig dat dit alles één geheel vormt?

Graag bekijken wij deze mogelijkheden bij de opmaak van uw schets.